Larver og levende fôr

Her hos Havlandet utvikler vi eget fôr, og dette er særs viktig for resultatet. Ernæringen den første tiden i torsken sitt liv er viktig for at utvikling og kvalitet skal bli god.

De nyklekte torskelarvene våre får hjuldyr tilsatt i tankene. Vi kaller ofte hjuldyrene for rotatorier, og vi har over tid testet mange ulike sorter. Rotatoriene våre klekker vi fra hvileegg som vi kjøper fra leverandører ulike steder, og fôrer de opp på egenproduserte alger. Vi har produsert rotatorier på resirkulering, batch og gjennomstrømning.

Siden 2001 har vi produsert mikroalger i kontinuerlige kulturer. Disse blir produsert i veksthus med 35 kW ekstra belysning. Algene produseres i poser på 1000 liter, inntil 60 stk.

Vi produserer også artemia, som er et krepsdyr som vi gir til både berggylten og torsken. Artemia produseres etter standard retningslinjer for dette krepsdyret, ved bruk av magnetiske cyster. Avdelingens kapasitet er 12 kg cyster per dag, med andre ord vel 2 milliarder Artemia daglig.

havlandet, fisk, larver, levende for, fiskefor, landbasert oppdrett, fishfarming
2023-09-06T14:00:00+02:00
Gå til toppen